Like? Send – нова опција на Facebook

26 април, 20110
LikeButton

Една година по воведувањето на опцијата Like, најпопуларната социјална мрежа на денешницата Facebook, претставува една нова функција наречена, испрати (send). Оваа опција ќе служи за полесна размена на одредени содржини меѓу корисниците и ќе ја смени досегашната опција Email to the friend. Веќе извесно време facebok овозможува групирање на пријатели, но сега со новата опција во голема мера ќе ја олесни и поедностави комуникацијата со овие групи.

До сега повеќето содржини на социјалната мрежа им нудеше на корисниците да со притискањето на копчето Like, содржината ќе се појави на нашиот ѕид, односно ќе се прикаже на сите наши пријатели на facebook.

Исто така можеме со копирање на веб адресите (URL), да споделуваме содржини со одредени пријатели. Опцијата send, сега пак ќени овозможи споделување на таа содржина со однапред дефинирана група пријатели.

Кодот за send е достапен преку веб страницата на Facebook Developer.

Дали опцијата send ќе ја достигне популарноста како опцијата like?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi