Маите погрешиле, крајот на светот е на 21 мај 2011?

16 мај, 20110
naslovnab

Судејќи според тврдењето на лдиерот на христијанска радио мрежа, маите погрешиле во прогнозите дека крајот на светот ќе биде во 2012 година, бидејќи тој ќе се случи многу порано, на 21 мај 2011 година, се наведува во весникот Orlando Sentinel, а пренесува магазинот Time. Христијанска радио мрежа во Америка, со месеци наназад на своите бранови емитува порака дека крајот на светот доаѓа на 21 мај, а дека до ова пророштво дошле благодарение на податоци кои се наоѓале во Библијата.

Претседателот на мрежата, Харолд Кампинг, со децении ја проучувач Библијата и тврди дека сите броеви на кој тој наишол, го потврдуваат Христовото доаѓање на 21 мај. Членовите на оваа радио мрежа предвидуваат дека ќе се случи голем земјотрес кој ќе ја погоди планетата на 21 мај во 18 часот и дека ќе трае полни шест месеци.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi