Македонија во групата најразвиени земји во светот

28 јуни, 20110
map_of_macedonia

Влијателниот годишен извештај за трговијата со луѓе кој беше објавен во понеделникот од страна  на Владата на САД, покажува како националните влади се справуваат со борбата против ропството и трговијата со луѓе.

Извештајот ги рангира земјите според напорите кои ги прават за да се спречи трговијата со луѓе, да им помогне на жртвите и како владите соработуваат со другите агенции.

Информациите се собрани од амбасадите, добротворните организации и индивидуални приказни.

Групата 1 ги исполнува минималните услови и насоки, но се очекува да прават повеќе за да се издигнат над основната линија.

Група 2 не ги исполнуваат стандардите, но прават значајни напори да се приближат кон нив.

Групата 2 земји во надгледување, не ги исполнуваат минималните стандарди и имаат голем број на жртви и не постојат докази за броба против трговијата со луѓе.

Групата 3 не се во согласност со стандардите и условите, а не вложуваат значителни напори за да ги исполнат.

Доколку сакате да ги видите сите рангирање на земјите, клик тука.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit