Малините се лековити!

23 јануари, 20110
590433_37083505

Неодамнешното истражување покажа дека малините содржат елагинска киселина, која го спречува ширењето на клетките на туморот. Оваа киселина прави комплекс со штетните метали и на тој начин влијае на нивната евакуација од телото. Докажано е дека малините влијаат на забавувањето на развојот на веќе, многу развиените малигни клетки. Елагинската киселина предизвикува т.н. програмирана смрт на клетките на туморот и блокирање на генетски оштетениот материјал. Важно е да се напомене дека оваа киселина нема ефект врз нормалните клетки кои се одговорни за имунитет. Освен плодот, со лековити својства се одликуваат и листовите од малината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi