Масони кои го променија светот – Писатели

25 октомври, 20110
naslovnaaa

Семјуел Лангхорн Клемeнс, подобро познат како Марк Твен, е еден од најпочитуваните писатели, член на организацијата. Друг познат писател, член на братството бил Франсoа Мари Аруе, попознат како Волтер. Исто така, Масони беа: Радјард Киплинг, Сер Артур Конан Дојл, Сер Волтер Скот, Џонатан Свифт, поетот Роберт Барнс и драмскиот писател Оскар Вајлд.

Оскар Вајлд
Радјард Киплинг
Роберт Барнс
Семјуел Лангхорн Клемeнс
Сер Артур Конан Дојл
Сер Волтер Скот
Франсoа Мари Аруе
Џонатан Свифт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi