Математиката и последиците по Чернобил

29 април, 20110
Chernobyl Nuclear Power Plant eeis_01_img0189

На 26 април, 1986 година, пред 25 години се случи експлозија на реакторот во нукеларната централа во Чернобил, тогашна Украина ССР. Светот ќе ја памети како една од најголемите нукеларани катастрофи кои се случија, со последици до ден денес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi