Мажи, женете се ќе ви се продолжи животот:)

22 август, 20110
vencavka

Новото истажување откри дека мажите кој не се женеле имаат поголема шанса дека ќе умрат  неколку години пред оженетите мажи, а истражувањето не носи добри вести и за немажените девојки.

Новото изтражување покажа дека на некои луѓе во прилог им е бракот.

Истражувањето го споредиле со податоци од 90 студија во кој се вршело испитување на 500 милиони луѓе и дошле до заклучок дека самите луѓе можат да умрат 8 до 17 години пред своите оженети пријатели, додека немажените жени би можеле да умрат 7 до 15 години порано од мажените.

Нучниците сметаат дека причина за овие разлики може да бидат во слабата здравствената заштита, помала друштвена поддршка и помалку примарни самци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi