Ментол цигарите се ризични како и обичните цигари

29 март, 20110
mentol cigari

Иако до скоро време мислењата кај научниците беа поделени сепак на крајот се докажа дека ментол цигарите се подеднакво ризични како и обичните цигари.

Едната страна од научниците сметаа дека цигарите со вкус на ментол за 30% помалку предизвикуваат рак на белите дробови, и дека помалку предизвикуваат смрт. Најновото истражување докажа дека тие се штетни подеднакво како и обичните цигари, а вкусот на ментол го ублажува вкусот на тутунот што е многу потешко одвикнувањето од оваа навика доколку пушите ментол цигари.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi