Националниот парк Capitol Reef

16 мај, 20110
1

Во централниот дел на Јута е сместен гребенот и национален парк (Capitol Reef ), кој е наречен земја на чудата. Шарени кањони, гребени, карпи, навистина ќе ве импресионираат. Поголемиот дел од паркот припаѓа на безводна пустинска зона. Должината на гребенот е 160 километри и површина од 979 киломтери квадратни. Отворен преку целата година, меѓутоа најдобро за посета е во месеците мај и септември. Летните температури се издигаат над 30 степени, но навечер е ладно околку 10 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi