Надокнадете го железото без никакви проблеми

23 мај, 20110
Assortment of vitamin pills

При третманот на лечење на анемијата многу често се јавуваат проблеми, особено во првите неколку дена додека телото и организмот не се навикнат.

Тоа е така бидејќи препаратите кои се внесуваат при терапијата содржат железо врзано со железни соли.

Со цел да се намалат тегобите кои се појавуваат како што се мачнина, болки во стомакот, запек и темна столица најдобро е да започнете да го земате лекот во помали дози и да го пиете со темни природни сокови.

Со цел железото правилно да се апсорбира потребно е барем половина час пред земањето на лекот да се напиете витамин Ц од 500 милиграми.

Во периодот кога ја земате терапијата треба да пиете повеќе свежо исцедени сокови од портокал или лимон.

Треба да имате во предвид дека кога ги земате овие лекарства не треба да пиете антибиотици бидејќи тие го уништуваат железото во крвта.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/