Најдолгиот бакнеж кој траел 46 часа и 24 минути

16 февруари, 20110
the-world longest kiss

Заврши натпреварот за најдолгиот бакнеж, и победниците се брачниот пар Екачи и Лаксана Тиранарат од Тајланд. Тие го надминаа минатогодишниот рекорд за 14 часа.

Па така сега најдолгиот бакнеж, кој е запишан во Гинисовата книга на рекорди изнасува 46 часа и 24 минути. Тие беа една од 14те двојки кои ги надминаа 32та часа во бакнување.

На крајот тие изјавија дека се победници затоа што се најиздржливи но, и затоа што нивната љубов е најсилна. Како награда парот доби дијамантски прстен и парична награда која изнесува околу 2500 евра и секако нивните имиња се запишани во Гинисовата книга на рекорди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi