Најголемата пештера во светот

2 јануари, 20110
biggestcavevietnam

Виетнамската Hang Son Doong пештера е најголемата во светот, и е толку голема што може да собере град во неа. Таа е откриена пред дваесетина години, и дури денеска е соодветно истражувана. Тимот на National Geographic има фасцинантно парче од последните истражувања во пештерата, но нагасокот сепак ќе го ставиме на фотографиите. Целата галерија на National Geographic можете да ја видите тука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi