Нова страна за сигурност на facebook

27 мај, 20110
Elder-computer-lab-3

Изложени се на опасност сите слики, статуси, белешки, видео клипови што го споделуваме на facebook, бидејќи често не сме сигурни какви пораки објавуваме и дали се тие добри за јавноста.

Па така за сигурноста на facebook, се погрижи Reppler, чие седиште се наоѓа во Palo Alt и најверојатно набрзо ќе почне да ги обезбедува своите услуги.

Услугите за сега ќе бидат бесплатни, а целта е вашиот профил и содрините кои ги објавувате да бидат сигурни.

Кога корисниците ќе се пријават за користење на услугите Reppler ќе внимава на три клучни компоненти кои може да влијаат на вашата друштвена положба: содржина, приватност и безбедност. За сите фотографии и објавувања кои не се проверени, Reppler ќе ве информира и предупреди тоа да не се обајвува на профил.

Сеуште точно не се знае на кој начин ќе функционира програмот, највројатно Reppler чии услуги ќе ги користите, ќе ве додаде за пријател и на тој начин ќе го прати вашиот профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi