Обвинителот потврдил: Бревик убивал дрогиран

9 август, 20110
4025faeb-c5f8-4035-9b92-90d6b39a2378

Обвинителот изјавил за АФП дека Бревик бил дрогиран за време на масакрот, овој податок бил добиен откако била направена анализа на крвта на убиецот. Хjoр Краби изјавил дека во прашање се стероиди, но и некои други супстанции, но не изјавил за кои поточно станува збор.
Адвокатот на Бревик и претходно изјавил дека неговиот клиент за време на нападот користел недозволени супстанци, со цел да биде “силен, ефикасен и буден” за време на нападот.
Обвинителството веќе одредило два доктора(психијатри) кои ќе ја испитаат менталната состојба на Бревик, со цел да утврдат дали на убиецот може да се смета за кривично одговорен.

Резултатите од докторите би требало да бидат готови до 1 ноември изјавил Хjoр Краби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi