Опуштете се, вашиот мобилен телефон нема да ве убие

4 јуни, 20110
Sharing a conversation

Иако голем дел од луѓето кои ги проценуваат можностите за негативни ефекти од зрачењето на мобилните телефони, во голем дел кажуваат дека уредите имаат врска со заболувањата од рак, Farhad Manjoo едноставно се насмеал на овие тврдења. “Кога ќе покопате во ова прашање, е сфатите дека тврдењата се преголеми претпазливи интерпретации на тековното разбирање на мобилните телефони и нашите мозоци“, напишал тој. “ Има многу малку докази во истражувањата за мобилните телфони и поврзаноста со ракот, за да се сугерира дека нив не треба да ги користиме бидејќи се смртоносни производи со кој секојдневно доаѓаме во контакт“, додал Farhad.

Паранојата околу појавувањето на рак е до толку голема што луѓето мислам за тоа на овој начин “што ако овие уреди тивко не убиваат?“ Кога станува збор за ракот, со поголема опасност се соочуваме кога излегуваме на сонце отколку што разговараме на нашиот мобилен, напишал авторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma