Oracle разви оперативен систем ‘Solaris 11 expres’

1 јули, 20110
solaris-498

Oracle разви оперативен систем наменет за програмерите, ‘Solaris 11 expres’, со подобрени перформанси во однос на предходните системи од истата палета.

Времето за прекини на работа на системот е скратено за 50%, а подигањето е ограничено на неколку десетици делови од секундата.

Меѓу новите функции се и виртуелизација на мержите, управување со придружни ресурси, обајвиле француските медиуми.

Новата верзија на Solaris може да се превземе преку веб сајтот на издавачот Oracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi