Отворен фестивалот на скулптури од мраз во Јапонија

7 февруари, 20110
sapporo - festival

Над 250 гигантски скулптури од мраз се подготвени за илјадници посетители да ги видат на Сапоро фестивал на снегот во Јапонија. Годишниот традиционален фестивал кој започнал да се случува од 1950 година, е една од најголемите туристички атракции, со околу 2,5 милиони посетители кои го посетија минатата година. Скулптурите се разликуваат од познатите Дизни карактери, до големи замоци, познати јапонски икони. Потребни биле над 6000 камиони со снег за да се создадат скулптурите, а подготовките беа започнати пред еден месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma