Потребни состојки:
- 100 гр. марламад од кајсии
- 8 копани
- 4 чешниња лук
- 1 лажичка мајоран
- 1 лажичка црвен пипер
- 4 лажици оцет
- 1 лажичка копар
- Сол и црн пипер
- Масло за јадење
Припрема:
За подготовка на глазурата во мал сад ставете ги мармаладот, лукот, мајоранот, црвениот пипер, копарот, и оцетот. Наросете сол и црн пипер и мешајте ја смесата се додека не се соедини.
Пилешките копани добро измијте ги, па премачкајте ги со подготвената глазура. Оставете ги да отстојат во садот со глазурата минимум еден час.
Копаните испечете ги на скара или пак во рерна на темпрература од 180 степени околу еден час. Послужете ги во чинија за сервирање со гарнир по желба. Добар апетит!