Подготовка:
Пилешкото филе исечете го на помали парчиња.
На масло, пржете го стекот на двете страни, околу 10 минути.
Додете крупно исецкан кромид, моркови исечени во прстени, печурки, исечени на четвртини и сушени печурки кои претходно се маринирале во ладна вода 10 минути.
Вегета попрскајте ја врз стековите со зеленчук и продолжете со пржењето во тавата уште 15 минути.
На крајот додадете го целерот исечен на стебленца и густинот измешан во малку вода и шери.
Состојки:
- 600гр пилешко филе
- 30гр путер
- 4 лажици масло
- 150гр кромид
- 100гр моркови
- 300гр маринирани печурки
- 10гр сушени печурки
- 1 лажица вегета
- 80гр целер стебленца
- 1 лажица густин
- 50мл шери