Планински врв доби име по името на Путин

18 февруари, 20110
vladimir-putin

Во Република Киргизија еден планински врв е наречен по името на Путин. Планинскиот врв кој е висок 4.446 метри на планината Тајн Шан е наречен Путин.

Името на планинскиот врв било усвоено во Собранието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi