Пронајдена загубената гробница на Калигула?

17 јануари, 20110
augustus-of-prima-porta

Благодарение на италијанската полиција, изгубениот гроб на Kалигула е пронајден. Имено полицијата минатата недела уапсила човек кој се обидувал да ја стави неколку метри високата статуа во неговиот камион. Полицијата која се занимава исклучиво со археолошки предмети, ја забележала статуата и воените чизми, од ист тип кои ги имал Калигула. Како додаток кој ги пополнил нивните сомнежи е тоа дека апсењето на човекот било во близина на езерото Неми, каде владеел императорот, и каде имал вила и пловечки дворец. По дополнителното разгледување на статуата, полицијата претпоставила дека е ограбена од самиот гроб на Калигула. Археолозите започнале со икопување вчера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi