Проститутките најпрофитабилни во Бугарија! Заработуваат 215 милиони евра годишно! :)

27 октомври, 20110
pppp

 

Проститутките во Бугарија годишно заработуваат 430 милиони лева, односно 215 милиони евра, покажале резултатите од едно истражување на бугарксата фондација „Риск монитор“.

Во истражувањето на тема „За и против легализација на проституцијата“, бидејќи во Бугарија има помеѓу 5000 до 8000 проститутки, кои во просек заработуваат од 60 до 120 евра дневно, додека клинети има повеќе од 3700.

Официјалните податоци од бугарското министерство за внатрешни работи покажале дека минатата година во земјата биле регистрирани 1326 проститутки. Од вкупниот број кои се занимаваат со оваа професија, 90% се жени, 5% мажи и останатите трансексуалци.

Со 70% од од оваа бројка се занимаваат ромите. Во Бугарија проституцијата е прилично распространета, но неможе да биде „слободна професија“, бидејќи 90% од случаите се во рацете на криминални мрежи.

Инаку, според истражувањето, 56% од испитаниците сметаат дека понудата на сексуални услуги е нормална појава, а скоро 19% ја сметаат за прекрошок. Повеќе од половината сметаат дека основен фактор за ширењето на проституцијата е сиромаштијата.

Анкетата покажала и дека луѓето на возраст од 30 до 50 години ја поддржуваат легализацијата на проституцијата. Според одредени податоци и извештаи во Софија постојат 29 бордели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş