Првиот стрип за Спајдермен продаден за 1,1 милион долари

10 март, 20110
spider-man

Марвеловиот примерок од стрипот за Спајдермен, кој е прво издание, издаден во 1962, продаден е за 1,1 милион долари на една интернет аукција. Инаку ова е стрип во кој за прв пат се појавил Спајдермен. Овој стрип е на второто место, додека на прво место, за најскап стрип кој е продаден на аукција е првиот стрип за Супермен кој е издаден во 1938 година, а за него се дадени 1,5 милиони долари.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi