Рим, пица, еспресо.. Помирисајте ја Италија! :)

10 ноември, 20111
Italy1

Италија е земја лоцирана во Јужно-централна Европа. На север се граничи со Франција, Швајцарија, Австрија и Словемока, па се до Алпите. На југот располага со Сицилија и Сардинија, двата најголеми острови на Медитеранското море, како многу други острови. Територијата на Италија покрива 301,338 километри квадратни и има умерена сезонска клима. Со 60,4 милиони жители таа е 4 најнаселена земја во Европа, а 23-та во светот.

One comment

  • elena

    3 јануари, 2013 at 09:05

    30.05.2006god., Piaca de Spania,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi