Рио ги казнува мочковците

9 март, 20110
karneval in rio

Откако Рио ги доби организациите на Светското фудбалско првенство што ќе се одржи во 2014 година, како и Летните олимписи игри во 2016 година, властите започнаа битка против уличната некултура и загадувањето на градот.

Годинава, со започнувањето на карневалот, градските власти на Рио започнаа со кампањата “Нулта толеранција за мочковците” по која повеќе од 550 лица се уапсени, а потоа ослободени. Тоа биле лица кои биле фатени од страна на полицијата како мократ по улиците.

Жителите сметаат дека причината за ваквата појава е само недостигот на јавни тоалети во градот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi