Рижото со печурки

23 јуни, 20110
risotto_mushroom

Подготовка:

На масло пропржете го кромидот и печурките ситно исецкани, додадете и вино и оставете да малку да испари. Потоа додадете го оризот, посипете со зачин, прелијте со врела вода, измешајте и гответе го 15-20 минути на слаб оган, за оризот да не се превари. Тргнете го од шорет, измешајте го путерот со пармезанот и сервирајте го топло како предјадење.

Состојки:

  • 350гр ориз
  • 1л вода
  • 1 лажица зачини
  • 50гр путер
  • 200гр печурки
  • Пола главица кромид
  • 8 лажици масло
  • 100гр пармезан
  • 1,5дл бело вино

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi