Роби Вилијамс

29 август, 20110
robbiewilliams4

Роби Вилијамс е роден на 13 февруари, 1974 година во Бурслем, Англија. Тој е познат англиски пејач и композитор. Тој е член на поп група Take That. Вилијамс својата слава ја стекнал со бендот во почетокот на 90-тите години. По многуте несогласувања кој ги имал со одредени членови на групата, Вилијамс одлучил да ја напушти во 1995 година, и да започне соло кариера. На 15 јули 2010 година, било објавено дека Роби се враќа во Тake That и дека групата спрема нов албум кој ќе се појави во ноември 2010 година.

 

Студиски албуми

Life thru a Lens (1997)

I’ve Been Expecting You (1998)

Sing When You’re Winning (2000)

Swing When You’re Winning (2001)

Escapology (2002)

Intensive Care (2005)

Rudebox (2006)

Reality Killed the Video Star (2009)

TBA (2011/2012)

 

Компилации

The Ego Has Landed (1999)

Greatest Hits (2004)

The Best So Far (2006) (released only in Brazil)

Songbook (2009) (released only in the UK with The Mail on Sunday)

In and Out of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010 (2010)

 

Албуми во живо
  • Live at Knebworth (2003)

 

http://www.youtube.com/watch?v=plRDr4pvU2Y&feature=player_detailpage#t=2s

http://www.youtube.com/watch?v=fsN-CYNGTCc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma