Руски математичар открил како Исус одел по вода

28 април, 20110
Perelman

Генијалецот Григори Перелман, кој е руски математичар успеа да реши еден од најтешките математички проблеми, Поинцерова претпоставка, и за тоа доби награда од 1.000.000 долари.

Иако Перелман до сега вешто ги избегнуваше новинарите се реши да излезе и јавно да говори за сопствената генијалност. Тој рекол: Ако може да ги вежбаме и развиваме рацете и нозете зашто не би можеле и мозокот? Јас од многу мал почнав да размислувам за апстрактното, а тоа многу ми помогна за да бидам денес она што сум.

Перелман открил и дека решавањето на овој математички проблем му помогнал да го разбере одењето на Исус по вода. Морав да откријам колку брзо одел Исус по вода и при тоа да успее да одржи рамнотежа и да не падне и успеав во тоа, открил Григори.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma