Руските лекари веруваат дека смеењето лекува

1 март, 20110
smeenjeto lekuva

Андреј Скутин е 38 годишен доктор од Русија кој, спреведе една студија која траеше една година. Од својата студија тој дошол до сознанија дека смеењето навистина лекува. Десетминутно смеење, може да го намали крвниот притисок, нападите од астма, го зајакнува имунитетот итн.

Смеењето може да направи чуда, да излечи сериозни заболувања од висок крвен притисок до рак, изјавил Андреј. Тој напоменал дека во студијата биле вклучени испитаници од секаков вид, освен бремени жени, и штотуку оперирани лица. Тие биле исклучени од овој проект со цел да не се предизвикаат несакани последици како што се предвремено породување или пукање на конците на раната.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma