САД го “зачисти” и вториот човек на Ал Каида..па кој остана?!:)

28 август, 20110
image-211414-galleryV9-towg

Ал Рахман бил убиен на 22-ри август во пакистанската племенска област близу градот Вазиристан, изјавило официјално американско лице кое не сакало да му се наведе името.
Тој не навел како бил убиен Ал Рахман, но според извештаите од тој датум, Американски беспилотни летала го бомбардирале регионот каде што се наоѓал вториот човек на Ал Каида, известува АП.
Како што е наведено од страна на АП, убиството Ал Рахман ќе биде уште еден голем удар врз оваа терористичка организација од страна на САД, и веруваат дека таа е на работ на поразот.
Ал Каида сега ја води Ајман Ал Завахари, долгогодишен заменик на Бин Ладен, но тој се смета за контроверзен човек без харизма и дека тој нема способност да ги организира структурите во организацијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma