Сакате да ослабете, пијте лошо вино

3 април, 20110
WineGoneBad

Очекувањата за вкусот, некогаш може да влијае на оценката за вкусот на нештата, покажало едно истражување. Така на неколку возрасни лица им биле послужени оброци и бесплатни чаши вино, каде едното потекнувало од Калифорнија што е позната по добри вина, а другото од северна Дакота кое не е толку вкусно. Анализата покажала дека оние кои верувале дека пијат вино од Калифорнија јаделе 12% повеќе, од оние кои верувале дека пијат вино од северна Дакота.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma