Семејството Кардашин: Не ги злоупотребуваме вработените

24 декември, 20110
Kardashians

Семејството Кардашин е обвинето за искористување на кинеските работници кои произведуваат облека и накит за нивната компанија.

Официјалната група за таблоидот TMZ извести дека фабриката е во ужасна состојба, а температурата често достигне 38 степени и во воздухот се чувствува мирис на канализација. Покрај тоа, работниците заработуваат само еден долар на час.

Крис Џенер, мајката на Ким ги отфрли сите обвиненија.

“Колку што јас знам, условите во фабриката се добри и ги исполнуваат сите стандарди”, рече Џенер. Сепак, таа признава дека никогаш не била во ниту една од двете фабрики кои се во сопственост на семејството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma