Што мислите? Има ли вештачка сперма?:) Епа има..:)

7 август, 20110
file.image

Јапонските научници успеале во лабораторија да произведат сперма и тоа од матични клетки. Професорот Сахито својата научна работа прво ја објавил во научен магазин, а потоа ја претставил и на своите соработници. Матичните клетки од ембрион на глушец се чекор напред во лечење на неплодноста.

Ова истражување ги загрижило јапонските научници поради стравот да не дојде до злоупотреба на вештачката сперма.

Но сепак ова откритие на илјадници парови им дава надеж дека еден ден ќе станат родители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi