Што значи температурата за животот на оваа планета :)

15 март, 20110
Russian_winter_fun

+ 20°C на Хаваите ја земаат втората прекривка.

+ 18°C Далматинците, Италијанците и Грците уклучуваат греење.

+ 15°C Далматинците панично купуваат друга јакна со пердуви и капуљача.

+ 10°C дел од животните се спремаат за зимски сон.

+ 5°C Далматинците масовно одат на боледување.

0°C автомобилите во Тајланд неможе да запалат.

-1°C воздишката се гледа, а русите пијат ладно пиво и јадат сладолед.

– 10°C француските автомобили не палат.

– 12°C политичарите почнуваат да зборуваат за бездомниците.

– 20°C воздишката може да се види и да се слушне.

– 25°C германските автомобили не палат.

– 29°C јапонските автомобили не палат.

– 30°C русите го закопчуваат најгорното копче од кошулата.

– 35°C ни еден нормален автомобил не пали.

– 40°C руските автомобили не палат.

– 50°C многу жители на Хелсинки умираат од студ.

– 60°C во Москва ги закопчуваат капутите, ставаат капа и ракавици.

– 100°C океаните се прекриени со повеќе метарска прекривка од мраз, и изумираат последната флора и фауна на земјата.

– 120°C алкохолот смрзнува, а русите паѓаат во депресија.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi