Сите ние имаме неспиени денови и ноќи, но британецов што направил?! Освен што влегол во Гинисовите рекорди!!

27 август, 20110
tonywrightbn5

Колку долго сте успеале да се журкате, или било што друго и да правите, а да не спиете? Том Врајт тврди дека го срушил светскиот рекорд во неспиење откако буден ги прошол неверојатни 11 дена и ноќи. Против уморот и поспаноста се борел со чај, играјќи билијард и пишувајќи дневник со посебна диета. Тој вели дека диетата Камена доба составена од неготвена храна, му помогнала да ги одржи деловите од мозокот будни за нормално да функционира.

Целото ова време Том го п во едно кафуле каде го снимале камери како би имал докази дека не спиел 11 дена и 11 ноќи. Звучи неверојатно, што велите?

Пред Том носител на овој рекорд во неспиење е Ренди Гарднер од САД и тоа уште од далечната 1964 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma