Сите тајни на популарната поза 69

19 јуни, 20110
sexilltemplate

Нити една поза во сексот нема добиено така култен статус како онаа која пружа изтовремено уживање на обата партнери, како што е популарната поза 69. Иако не е баш на ранг листата за најпопуларни пози за постигнување на врв во сексот, сепак со добра воља и опуштено тело уживањето нема да изостане, а неретко може тоа уживање да ве преплави истовремено.

За и против

Предност на оваа поза е што обата партнери имаат можност истовремено да осетат големо задоволство. Тоа пак, иако звучи контрадикторно, е и нејзината најголема мана. Со еден збор, може да се случи еден од партнерите да го стави сопственото  уживање на прво место и да нема концентрација за задоволување на партнерот.

Без воздржување

Ако се одлучите за оваа поза, заборавете на срамежливост и навиките од минатото. Испробајте ги сите покрети кои ви одговараат и се удобни и успехот е загарантиран. Но бидејќи оваа поза е многу еротична, стручњаците препорачуваат жените да се внимателни и да остават мажот прв да ја предложи и започне играта.

Кој каде?

Во изведувањето на оваа поза препорачливо е жената да е под мажот. Така нејзе ќе и е поудобно, а со самото тоа и полесно да биде задоволена. Се препорачува истовремена стимулација и со рака.

Удобност

Еден од предусловите за уживање и доживување на оргазам е удобноста. Ова особено се однесува на оваа поза. Затоа заеднички побарајте ја вајудобната положба, не откажувајќи се од првата проба на истата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma