Сликајте им го „газето“!

10 август, 20110
odbojkarkireklama

Британските одбојкарки решија да го изнајмат долниот дел од нивниот одбојкарски костим за реклами. Шона Малин и Зара Демпни кои се шампионки во одбојка на плажа, потпишале договор за рекламирање на “QR” кодот, односно баркод кои на сопствениците на памтени телефони преку фотографирање ќе им овозможи автоматски пристап до одреден веб сајт.

Овој код ќе биде отпечатен на долниот дел од костимите за капење, какви што се практично дресовите на одбојкарките, така што сопствениците на паметните телефони ќе мора кодовите да ги фотографираат од задниците на девојките.

„Интересот за одбојка на плажа е огромен, па сакавме да стекнеме максимално внимание“, изјавил Енди Лалам од обложувалницата “Betfer”, која реши да се рекламира на ова „ексклузивно“ место!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi