Според кинезите започнува година на зајакот

3 февруари, 20110
year of rabbit

Денес кинезите ја слават Новата година. Илјадници кинези и туристи денес во Пекинг прославуваат.

Со таа цел денес најпосетуваното место во Кина е таоистичкото светилиште каде што се верува дека се наоѓа среќниот камен, место каде се фрлаат парички за среќа.

Според кинеската традиција, започнува годината на зајците, оваа година ќе биде во знакот на зајакот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi