Попај е во право

3 февруари, 20110
popeye7

Изгледа дека Попај навистина силата ја добивал од спанаќот. Најновите истражувања докажале дека спанаќот навистина помага мускулите да работат подобро. Тоа е поради големата количина на нитратите кои ја содржи спанаќот. Една порција од 300 гр спанаќ за пет отсто го зголемува количеството на кислород, што им е потребно на мускулите во текот на вежбањето. Ефектот може да го забележите по само три дена, доколку секојдневно внесувате по една ваква порција спанаќ. Нитритите се како адитив за гориво за мускулите, објаснил др.Вицберг во една своја студија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi