Спречете го растењето на влакната под кожата

18 февруари, 20110
depilation

Главните причини за растење на влакната под кожата  се: нивната структура и правецот во кој растат, а не начинот на нивно отстранување.

Доколку вашата кожа е стегната при процесот на отстранување на влакната, тогаш во тој случај тие се кинат, и не се вадат од корен. Друга причина е користењето на жилет со двојно сечило. Првото сечило, ги повлекува влакната а второто сечило ги сече, при што доаѓа до вовлекување на влакната под кожата и предизвикува растење на истите под кожата. Истото се случува и со отстранување на влакната со електричен депилатор. Повеќето случаи се затоа што има зголемен слој на мртви клетки, кои ги стеснуваат отворите од кои излегуваат влакната. Затоа се препорачува да се прави пилинг на телото барем еднаш неделно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi