Супер чили

21 февруари, 20110
SuperChilli

На пазарот во Grantham се продва најлутото чили. Одгледувачот Ник Вудс, 39, вели дека сосем случајно открил дека тој го има најлутото чили. Еднаш пробал од него, и најпрво осетил убав вкус на зеленчукот, а многу наскоро по тоа осетил силна болка во грлото што морал да седне. Неможел да зборува од болка. Чилито било неверојатно луто. Потоа биле направени испитувања според кои се докажало она што Ник го говорел. Според Scoville скалата за мерење на зачинетата храна, покажало дека јадењето на ова чили е опасно по здравјето. Ник ова растение го добил од еден свој пријател и незнаејќи за што станува збор го насадил во својата стаклена градина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma