Топ 10 Најконтроверзни книги

16 јули, 20110
library_books

Пред луѓето да добијат пристап до информации по пат на интернет, пишуваниот текст беше главниот извор за надградување на знаењето. Историјата на книгите е поврзана со политички и економски обрвски, како и историјата на идеите и религијата. Во античкиот свет, луѓето развиваат дела како желба да се создаде траен запис. Во 1450 година, Библијата на Гутенберг, е првата голема книга печатени со печатарска преса, по повод одбележувањето на почетокот на возраста на печатена книга. Од тоа време, голема колекција на контроверзниот книги се објавени. Многу од овие текстови се напишани за строга намена на пропаганда. Теорија на заговор истражувачи, исто така, се врбројува заедно со пишаните збирки во кои се разгледуваат контроверзните теми.

Ви ги претставуваме 10-те влијателни книги кои се етикетирани како најконтроверзени досега.

1. Sexual Behavior in the Human Male

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Malleus Maleficarum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Poem of the Man God

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Germany Must Perish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. The Report from Iron Mountain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Brahmastra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Passport to Magonia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. English as She Is Spoke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Trail of the Octopus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. The Frost King

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit