Топ 10 најпознати олимпијци во зимските спортови

24 август, 20110

Со сигурност можеме да кажеме дека зимските спортови се многу интересни за гледање. Спорт каде стотинките одлучуваат кој ќе биде победник, и спорт кој не трпи многу грешки, бидејќи тешко можат да се поправат. Денес ќе ви ги претставиме најпознатите олимпијци кои вовеле нови граници и нови стилови во зимските спортови.

 

1. Lindsey Vonn.

2. Julia Mancuso.

3. Picabo Street.

4.Tommy Moe.

5.Alberto Tomba.

6.Hermann Maier.

7.Jean-Claude Killy.

8.Benjamin Raich.

9.Jonny Moseley.

10.Bjørn Dæhlie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi