Третина од светот на интернет

7 јуни, 20110
internet

Иако BBC во октомври минатта година ги пренесе проценките на Обединетите нации кои велеа дека бројката од две милијарди интернет корисници ќе биде достигната на крајот од 2010 година, тоа сепак се случи во март оваа година.

Според податоците кои ги изнесе nternet World Stats, од 31 март оваа година, бројката на корисници на интернет во светот ја надмина цифрата од две милијарди.

Со точно 2.095.006.005 корисници, бројот на корисници на интернет во однос на 2000 година пораснал за 480 проценти. Најголемиот број на корисници доаѓаат од Азија, 922.329.554, а најголем раст во последната деценија забележала Африка. Овие податоци покажале дека нешто помалку од една третина од светското население е на интернет, а само во РВопа 22,7 од популацијата користи интернет.

Деталните податоци можете да ги видите на internetworldstats.com/stats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma