Уметнички дела со еден потег?!

24 октомври, 20110
umetnost-crtanje

Уметникот Шон Хуи Чонг, од Сингапур, со еден потег успеал да направи спирална илустрација на некои од најголемите светски уметнички дела. Само со една линија тој успеал да ја нацрта “Мона Лиза” и “Девојката со бисерна обетка”.

Тој истакнал дека е толку прецизен во цртањето, што и при најмала грешка почнува од почеток.

-Мојата идеја беше да докажам дека прецизно можеме да ги исцртаме сите уметнички дела, доколку човек има доволно трпание, вели уметникот и  овој начин на цртање го споредува со пајакот кој прави пајажина. Додава дека му биле потребни неколку месеци за да ги заврши сите дела  кои планирал да ги нацрта.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi