Универзитет кој на своите студенти им дава прирачник за крадење

23 февруари, 20110
DIY shoplifting

Универзитетот “Квин Мери Колеџ”, од Лондон објавува студентски весник во кој како дел од содржината е водичот за крадење. Во него се вклучени топ совети за тоа како да се украде и како да се снајдеш, доколку те фатат.

Оваа содржина од весникот “The paper” наиде на остри критики од страна на јавноста сметајќи дека она што им се дава на студентите е исклучително неодговорно и нелегално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi