Упорен Германец!!! Пет години го барал човекот на кој му должел пиво :)

26 август, 20110
pivo

Повеќето луѓе кажуваат „ ти должам пиво“ но веднаш во следната секунда забораваат, но тоа не е случај со Себастијан Стајцен.

Овој упорен Германец пет години го тражел човекот од кој изгубил кладба.  Пред пет години Стајцен со својата фамилија летувал на Мајорка и таму го запознал Патрик Брнс. Одиграле партија голф а Стајнцер ја изгубил истата, и му останал должен на победникот – пиво. Размениле адреси за да се видат но набрзо потоа Стајнцер го изгубил ливчето со адресата. Она што му останало во меморијата бил фактот дека Патрик живее во Portishedu во Англија.

Не размислувал многу. Себеастијан отпатувал за Англија, го тражел Патрик буквално чукајќи од врата на врата. За ова дознал дневниот весник Telegraf, па му понудил помош со тоа што ќе објави оглас во својот број онолку пати колку што е потребно. Не се чекало долго време, Патрик го прочитал огласот и веднаш се јавил во редакцијата.

“Јас сум човек кој ги плаќа своите долгови, и навистина мислам дека е чесно изгубената кладба да се плати, особено ако му долгувате на човек како што е Патрик“ – истакнува упорниот Германец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma