Во 108-та година од својот живот почина омилениот пејач на Хитлер, Јоханес Хестерс!

26 декември, 20110
** ARCHIV ** Entertainer Johannes Heesters laechelt bei einer Pressekonferenz in Berlin am 13. November 2006. Der Grandsigneur der deutschen Unterhaltung feiert am Sonntag, den 5. Dezember 2006, seinen 103. Geburtstag.(AP Photo/ Jan Bauer)

Јоханес Хестерс, контроверзниот пејач кој стана познат за време на нацистичка Германија, а кој важеше за еден од најстарите активни уетници, починал на 24 декември, во својата 108 година од животот, соопштиле неговите представници.

Омилениот пејач на Хитлер, роден бил во Холандија во 1903 година, а популарноста ја стекна настапувајќи во нацистичка Германија.

Јоханес починал во клиниката Старнберг во Баварија, каде и живеел.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma