Во Кина, повеќе разводи од склучени бракови

7 февруари, 20110
china_shanghai_night

Изгледа дека олеснувањето на процедурата за развод негативно се одразува на бракот. Конкретно во Кина, откако во 2003 година биле извршени промени во законската регулатива во однос на потребните документи за развод, со што процедурата значително се олеснила, бројот на разводи е двојно поголем од бројот на склучени бракови. Во 2010 година во Кина,  2 милиони брачни парови потпишале развод, додека бројот на склучени бракови изнесува 1,2 милиони. Порано за да се поднесе развод биле потребни документи како што се потврда од работно место или од комитетот и слично. За сето ова се смета дека има влијание и финансиската независност на младите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi