Во продажба пакувани банани

9 март, 20110
Bananas1

Еден човек од Дел Монте дошол до идеа да продава банани, кои ќе бидат пакувани по една во кесичка. Овошјето ќе се продава и на бензинските пумпи и во спортските сали.

Многу еколошки групи го критикуваа неговиот изум, со изговор дека најлонското пакување е голем фактор за загадување на човековата средина.

Меѓутоа производителот вели дека кесата ќе се рециклира, а при тоа и овошјето ќе има подобра вкус и ќе се продолжи рокот на бананата која ќе зрее побавно отколку да биде оставена на отворено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi